Leen deelt haar auto in Roeselare

Dit artikel werd gepubliceerd op www.klimaatswitch.be/degage

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met autodelen?

Ik kwam voor het eerst in aanraking met autodelen tijdens een infosessie georganiseerd door de stad enkele jaren geleden. Hoewel het even duurde voordat ik de stap zette, hebben andere gebruikers van Dégage me uiteindelijk overtuigd.

Wat maakt autodelen voor jou interessant?

Aangezien mijn hoofdvervoermiddel de fiets is en ik midden in het stadscentrum woon, gebruik ik niet vaak een auto. Er zijn echter momenten waarop ik een auto nodig heb, bijvoorbeeld voor het vervoeren van materiaal of wanneer ik met het openbaar vervoer niet op mijn bestemming kan komen. Mijn eigen auto werd eigenlijk te weinig gebruikt en werd daardoor een kostbare aangelegenheid.

Dégage bood voor mij de ideale oplossing. De auto wordt nu regelmatig gebruikt, waardoor de kosten worden gedeeld met andere gebruikers. Het contact met medegebruikers is ook prettig; meestal zijn het dezelfde mensen die de auto gebruiken, en zij gaan er zorgvuldig mee om.

Waarom heb je gekozen voor Dégage?

Dégage regelt het administratieve aspect zeer nauwkeurig. Hoewel je zelf verantwoordelijk bent voor het inplannen van de auto wanneer je die nodig hebt, went dat snel. Bovendien is de website zeer gebruiksvriendelijk, dus dat vormt zeker geen obstakel.

Ik hoop van harte dat ik met dit artikel mensen kan warm maken om aan te sluiten bij Dégage.